2014. július 29., kedd

TOP 5 videoklip - A.Big szerint

Rengeteg videoklipet láttam már, és hogy őszintén megmondjam, legtöbbször nem illik ahhoz a zeneszámhoz, amihez éppen készült.... Néha csak egy kis idétlenkedés a többi bandataggal, esetleg egy kis házibuli, vagy többféle háttér váltogatása, de a tökéletesnek nevezett klip bármilyen is, az egyszer biztos, hogy rögtön felkerül napjaink egyik legnagyobb videómegosztójára, a YouTube-ra.
De vajon találunk köztük olyanokat, melyekben komoly belső tartalom van? Vajon létezik olyan, hogy "tökéletes klip"? 
Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban várom véleményeiteket, én viszont összeállítottam egy listát az én kedvenceimből! Lássuk!

5. Taylor Swift - You Belong With Me


Igaz, nem mostani, de ez a videoklip szerintem teljesen ott van. :) Passzol a dalhoz is, jól meg van tervezve, és nagyon jól van kivitelezve. Tökéletesnek nem tökéletes, de telitalálat! 

Pontszám: megtervezés - 10/7, kivitelezés - 10/7, tartalom - 10/8, üzenet - 10/5

4. 5 Seconds Of Summer - Don't Stop


Bár a dal nem egészen arról szól, amit a klipben láthatunk, azt kell mondjam, tökéletesen illik hozzá. Hogy miért? Adott öt hősünk, akik megmentik a világot, és számukra nincsen lehetetlen. Sosem hagyják abba a jótetteiket, és ez dicsérendő. #DontStop Ötletes, jópofa, vidám és remek klip. Amikor legelőször láttam, azt hittem, egy akciófilmnek az előzetese. Kitalálhatjátok, miért :)

Pontszám: megtervezés - 10/7, kivitelezés - 10/8, tartalom - 10/9, üzenet - 10/8

3. Olly Murs - Right Place Right Time


Pont jókor pont jó helyen. Erről a klipről elmondhatjuk, hogy tényleg ehhez a dalhoz készült. Nincsen ferdítés, nincsen tarkítás, arról szól, hogy Ollynak sikerült eltalálnia a tökéletes időt és helyet ahhoz, hogy valóra válhasson az álma. Láthatjuk az idáig vezető útját, és magát Ollyt, aki zongorázik, ül a tévé előtt, és arra gondol, hogy másként nem is alakulhatott volna jobban az élete.

Pontszám: megtervezés - 10/8, kivitelezés - 10/8, tartalom - 10/10, üzenet - 10/7

2. Little Mix - Little Me


Erről a klipről is elmondhatom, hogy ezt csakis ehhez a dalhoz tervezték, semelyik másikhoz. A dalban éneklik a lányok, hogy ha lehetőségük adódna, visszamennének az időben, hogy a kiskori önmaguknak elmondják, mindent elérhet, amit szeretne, bármi lehet, ami csak szeretne, csak higgyen magában, és küzdjön az álmaiért, ne hagyja, hogy mások befolyásolják. Kiskori önmagukat bátorítják, erősítik és önbizalmat növelnek benne, hogy sikerüljön neki mindaz, amit eltervez. A klip alapjáraton ugyanerről szól, bár nem a Little Mix tagjait láthatjuk fiatalkorukban, hanem rajongókat, más embereket, akik a vágyaikról beszélnek, az akadályokról, amik nem engedik, hogy valóra váltsák a saját álmaikat.

Pontszám: megtervezés - 10/8, kivitelezés - 10/9, tartalom - 10/9, üzenet - 10/10

1. One Direction - Story Of My Life


A klip nem teljesen a dalt mutatja be, mert valójában egy szerelmes dalról beszélünk, egy szerelmi történetről, a srácok pedig a saját életüknek a történetét mutatják be, a családjaikat, önmagukat, és azt, hogy az idő múlik, mi pedig nem tudunk tenni ellene semmit. A dolgok változnak, ahogyan az emberek is, és ők már felnőttek. A Directionerek egy felnőtt bandának a rajongói. Ezzel nincsen semmi gond, ugyanis mind a dal, mind a klip hangulata ugyanolyan, mindegyik érzelmes, komoly és őszinte. Tökéletesen passzolnak egymáshoz, és azt hiszem, a dalt ezzel a klippel sokkal jobban át lehet érezni, mintha egy rakás lány szerepelt volna benne, és egy love story-t játszottak volna el a felvételen...

Pontszám: megtervezés - 10/9, kivitelezés - 10/10, tartalom - 10/10, üzenet - 10/10

Várom kommentben a TI TOP 5-ötöket, és a véleményeiteket is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése