2014. július 21., hétfő

Potter Albert és az Intézet vagányai

 ,,Már vagy hússzor megnéztem a sorozatot, és még mindig szakadok"
 

Magyar paródiasorozat, 9x 5-8 perc, 2013
Rendező, vágó, forgatókönyvíró:Radics Peti
Zenei aláfestés:Metál, minden mennyiségben

Szereplők: 
Daniel Radcliffe- Potter Albert
Rupert Grint- Lőrinc
Emma Watson- Rozinka
Richard Harris- Don Dumbledore
Robbie Coltrane- Hagrid Miklós
Maggie Smith- Meggenyó professzor
Alan Rickman- Batman tanárúr
Tom Felton- Steiner Malfoy

Érdemjegy: 4/5
A néhány sztoristop-jelenetért, amik csak zavarják a történet menetét, viszont viccesek. Meg néha nem a nekik tulajdonított hangon beszéltetett szereplők jeleneteiért: gondolok például arra, hogy miután Albert, Lőrinc és Rozinka trollkodtak, Meggenya professzornak teljesen más hangja lett. (Pedig Don Dumbledore-én kívül az övét imádtam a legjobban)

Történet: Potter Albertet nevelőszülei a Death of Children intézetbe küldik, hogy megneveljék az ott lévő tanárok. (Úgymint Don Dumbledore, Meggenyó professzor, Batman professzor) Itt aztán különböző kalandokba keveredik főhősünk (randizik Ondó Ferivel, trollkodik Lőrinccel és Rozinkával, végignézi Hagrid Miklós narkós sárkánybébijének születését, és el szeretné szívni a Bölcsek Anyagát).

Miért szeretik: A sorozat bővelkedik a trágár kifejezésekben, de néha pont ettől lesz vicces az egész. Mivel az egész világ ismeri Harry Potter sorozatát, elég érdekes ilyen átköltött formában lesni.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Egész jó kis elemzés lett. :)
    Azt szeretném megkérdezni, hogy nincs e meg neked a Potter Albert és az Intézet Vagányai 3. része? Már kerestem mindenhol, de egyelőre nem jutottam eredményre. Ha tudsz segíteni kérlek írj a viktorhenn@gmail.com-ra. Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés